شبکه خبری صنایع غذایی ایران شبکه خبری صنایع غذایی ایران
جمعه، ۲۱ بهمن ۱۳۹۰ RSS
صفحه نخست ارسال خبر درباره ما تماس با ما English
 تازه ترین اخبار 
ایران هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان شد
مناسب‌ترین شرایط برای برداشت مکانیزه پرتقال تامسون
محققان کشور به بیوتکنیک تولید خاویار پرورشی از تاسماهی ایرانی دست یافتند
کانون انجمنهای صنایع غذایی در خصوص صدور مجوزهای همبرگر دست ساز و ماست بندی های صنفی
آغاز حراج‌ کالاهای اساسی/
شرکت درنمایشگاه کشاورزی زیمبابوه در شهریور ماه 91
تعیین قیمت 1175تومانی شکر درب کارخانجات
نخستین مرکز کسب و کار شهرک صنعتی خرم آباد افتتاح شد
یارانه نقدی نان باز هم پرداخت می‌شود
3 طرح تولیدی در شهرستان دورود به بهره برداری رسید
 میانبر 
نسخه چاپی
نقشه سایت
فرم ارسال پیوند
ارسال به دوستان
پیشنهادات و انتقادات
افزودن به آدرسهای برگزیده

مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران:
تنها حدود یک‌چهارم محصولات در بورس کالای کشاورزی معامله می‌شود

۱۳:۴۶ (شنبه ۱۹ دی ۱۳۸۸)
اخبار مرتبط
نسخه چاپی نسخه چاپی

مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در همایش نقش بورس کالا در اصلاح ساختار اقتصادی بخش کشاورزی بورس را یکی از اصلی‌ترین زیرمجموعه‌های بخش کشاورزی دانست و گفت: بورس کالا 25 مزیت به بازارهای دنیا ارائه می‌کند.

سید علی‌اکبر هاشمیان در این همایش گفت: هم اکنون 100 میلیون تن محصولات کشاورزی در سال تولید می‌شود که با توجه به میزان بارندگی پتانسیل تولید به 500 میلیون تن رسیده است.

وی ادامه داد: علیرغم اینکه 22 درصد از اشتغال کشور در بخش کشاورزی است اما این بخش تنها 13.2 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین صرف پنج درصد از سرمایه کشور در این بخش نشان می‌دهد که امکان رشد سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی وجود دارد.

وی بورس کالا را یکی از شاخصه‌های موثر در کمک به بخش کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر از 20 بورس بزرگ دنیا 18 بورس مربوط به بخش کشاورزی است و هم اکنون صدها بورس کالا در بخش کشاورزی در دنیا فعال هستند. لذا هیچ محل دیگری در دنیا و ایران وجود ندارد تا مدیریت ریسک و نوسانات قیمت را در بخش کشاورزی پوشش دهد.

به گفته هاشمیان مهمترین وظیفه بورس کالا پوشش مدیریت ریسک و نوسانات قیمت است و برای این کار ابزارهای مشتقه در دنیا طراحی شده است. لذا برای رسیدن به بورس‌های اوراق مشتقه ایجاد بورس‌های نقدی در بخش کشاورزی ضروری است.

مدیرعامل بورس کالای ایران پنهان بودن مزیت‌ها و سوء استفاده از آن و نرسیدن مزیت‌ها به دست مصرف کننده را از معایب نظام یارانه‌ای کشور دانست و تصریح کرد: در صورتی که بازار نقدی کشاورزی به صورت شفاف تشکیل شود این مشکلات به حداقل رسیده و بورس کالا به شفاف‌سازی قیمت کمک می‌کند.

به گفته وی هم اکنون کشاورزان به علت نبود شفافیت و اطلاع‌رسانی کافی نمی‌دانند که چه محصولی را باید تولید کنند لذا هم اکنون محصولات کشاورزی پس از تولید فاصله زیادی تا مصرف کننده طی می‌کند که این هزینه‌های تحمیلی به بخش کشاورزی موجب پرداخت پایین‌ترین قیمت ممکن به کشاورز می‌شود.

هاشمیان تاکید کرد: بورس بازار رقابتی و طبیعی را در بخش تولید و مصرف کالای کشاورزی ایجاد کرده و با وجود اینکه بیش از پنج سال از تشکیل بورس کشاورزی در کشور می‌گذرد اما از 100 میلیون تن محصولی که در کشور تولید می‌شود تنها 20 تا 30 میلیون تن از آن در بورس کالای کشاورزی ایران معامله می‌شود. همچنین از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی وارداتی تنها 15 میلیون تن در بورس کالا معامله می‌شود.

هاشمیان در ادامه با بیان اینکه متوسط کالایی که در بورس کشاورزی معامله می‌شود کمتر از 200 هزار تن در سال است، اظهار امیدواری کرد: حرکت جدیدی برای تبدیل بورس کشاورزی به برترین بورس کشور آغاز شود.

 نظر شما درباره خبر 

نام فرستنده :
پست الکترونیک : *  
نظر شما :

لطفا کدی را که در شکل زیر می بینید، وارد کنید:
(کوچک یا بزرگ بودن حروف مهم نیست)


کد وارد شده صحیح نیست


 

 اسپانسر فــــودنا 
شرکت سرد صحرا پیشرو در زمینه تولید ماءالشعیر

 آگهی بازرگانی 
شیر خشک دارلین
<br>info@ceramisag.com
ژورگراف
پیشگامان پیام آرمان مدیریت
<br>88842653

صفحه نخست | لیست اخبار | اخبار صنایع غذایی | نشریات صنایع غذایی | آیین نامه های کشوری | خدمات فودنا | تقویم نمایشگاهی | نمایشگاه نوشیدنیهای تهران | نیازمندی ها | پیوندها | نمایشگاه مجازی | اخبار شرکتهای غذایی بورس | درباره ما | تماس با ما | بازار فرآورده های غذایی | ارسال خبر به فودنا | ارسال پیوند به فودنا | ورود به سامانه ویژه اعضا | ثبت نام در سایت | ارسال گذرواژه فراموش شده | خبرنگار افتخاری فودنا شوید | نظرسنجی | خبرگزاری - فهرست اخبار | خبرگزاری - آرشیو
کلیه حقوق این سایت متعلق به شبکه خبری صنایع عذایی ایران می باشد.
طراحی سایت و پورتال، هاست و سرور اختصاصی - رادکام