ابوطالب ترقی بارندادن برخی ارقام زیتون در برخی نقاط کشور را از مهمترین مشکلات باغداران زیتون عنوان کرد و افزود: در رابطه با زیتون 1500 رقم وجود دارد که هر یک خواستگاه و جایگاه ویژه خود را دارند به طوری که ممکن است رقمی از زیتون که در شمال کشور به خوبی بارمی داده درجنوب کشور باردهی نداشته باشد و عامل ترمزتوسعه باغات زیتون شود به همین دلیل در طرحی که قرار است به مجلس ارائه دهیم به ارقام سازگار با مناطق مختلف نیز پرداخته شده است.
ترقی با اشاره به این که در گذشته تنها تارم و رودبار با سطح زیرکشت 10 هزار هکتار تولیدکننده زیتون در کشورمان محسوب میشدند، افزود: در حال حاضر تقریبا در همه نقاط کشورمان زیتون تولید می شود به همین دلیل باید برای توسعه کمی و کیفی زیتون در کشور اقدامات مناسب و علمی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه اکنون در سطح دنیا کشور اسپانیا از طریق باغات فشرده زیتون حدود 20 تا 22 تن در هکتار برداشت دارد، تصریح کرد: متاسفانه با وجود این که در کشورمان بالاترین بازده تولید زیتون وجود دارد ولی متوسط تولید زیتون در ایران با فاصله بسیار زیاد از کشور اسپانیا حدود 1300 تن در هکتار است و این در حالی است که ما میتوانیم با امکانات و ظرفیتهای موجود در کشورمان 20 برابر میزان فعلی تولید داشته باشیم.
عضو هیات مدیره شورای ملی زیتون ایران با یادآوری اینکه تا سال 72 سطح زیرکشت باغات زیتون در کشورمان حدود 10 هزارهکتار بوده است، افزود: عمده این تولید نیز در تارم، قزوین و رودبار تولید میشد ولی از سال 72 باطرح وزارت جهاد کشاورزی(طرح طوبی) سطح زیر کشت باغات زیتون گسترش پیدا کرد ولی متاسفانه این طرح بدون مطالعه و کار تحقیقاتی بود و به دلیل این که توسعه کمی همراه با توسعه کیفی نبود بسیاری از تولیدکنندگان خسارتهای بسیاری دیدند.
وی با اشاره به اینکه در بحث زیتون همواره با آزمون وخطا پیش می رویم،افزود:بهتر بود که قبل از توسعه کمی باغات زیتون، روی کارهای انجام شده در دنیا مطالعه می شد وسپس این اقدامات را بومی کرده وبه توسعه باغات زیتنون میپرداختیم.
ترقی درباره روغن زیتونهای تقلبی در بازار نیز گفت: برای مصرفکننده هیچ چیزی که بتواند به آن تکیه کرده و براساس آن روغن زیتون را خریداری کنند وجود ندارد که در این زمینه باید روش و استاندارد معقولی به مصرف کننده معرفی شود البته در طرحی که قرار است به مجلس بدهیم این موضوع نیز ذکر شده است.