شبکه خبری صنایع غذایی ایران شبکه خبری صنایع غذایی ایران
شنبه، ۰۲ آذر ۱۳۸۷ RSS
صفحه نخست ارسال خبر درباره ما تماس با ما English

 بازرگانی 

 

 خانواده صنعت غذا 

نسخه چاپی ارسال خبر به دوستان دریافت فایل خبر

سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
تاریخ: ۱۳۸۷/۰۶/۰۴
ساعت: ۱۵:۵۳
کد خبر: ۸۹۵۹

رییس سازمان شیلات
تاخیر در اجرای مصوبه تولید را زیر سوال می‌برد
رییس سازمان شیلات ایران با اشاره به دو و نیم برابر شدن میزان تولید میگو پرورشی در سال جاری به دلیل افزایش سطح زیر کشت، تجهیز مزارع به سیستم هواده و کاربرد روش‌های نوین توسط بخش خصوصی، تنها علت افزایش تولید را امید پرورش‌دهندگان به آینده این صنعت براساس اجرایی شدن مصوبه هیات دولت دانست و بر اجرایی شدن هرچه سریع‌تر آن تاکید کرد

وحید زارع ماهفروزی - معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از بازدید از سایت‌های پرورشی میگوی استان بوشهر، اظهار کرد: سه هزار و 141 هکتار از اراضی مستعد چهار استان ساحلی جنوب کشور (سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و بوشهر) به کشت میگو اختصاص یافته است که پیش‌بینی می‌شود بیش از شش هزار تن میگوی پرورشی از این مزارع برداشت شود.

وی با اشاره به اینکه در استان بوشهر 59 مزرعه و 753 استخر در 866 هکتار به کشت میگو اختصاص یافته است، اظهار کرد: از مجموع شش هزار تن میگو قابل برداشت، بیش از دو هزار و 100 تن از این استان برداشت خواهد شد.

رییس سازمان شیلات ایران با اشاره به فعالیت 112 مزرعه پرورشی در سال گذشته، افزود: امسال این میزان به 218 مزرعه افزایش یافته است. به طوری که فعالیت یک مزرعه پرورشی در سال گذشته در استان سیستان و بلوچستان به 29 مزرعه در سال جاری، شش مزرعه پرورشی در استان خوزستان به 56 مزرعه، 39 مزرعه پرورشی در استان بوشهر به 59 مزرعه و 66 مزرعه پرورشی در استان هرمزگان به 74 مزرعه در سال جاری افزایش یافته است.

زارع با بیان اینکه نه تنها سطح زیر کشت دو برابر شده است، گفت: با اصلاح روش‌های پرورشی میزان تولید امسال دو و نیم برابر خواهد شد و تنها علت این افزایش امید پرور‌ش‌دهندگان به آینده بر اساس مصوبه هیات دولت در این صنعت است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه این مصوبه در سفر دور دوم هیات دولت به استان هرمزگان به منظور مساعدت به پرورش‌دهندگان و دست‌اندرکاران میگو کشور تصویب شد، افزود: باتوجه به اینکه این صنعت در سنوات گذشته تحت تاثیر چندین عامل از جمله واقعه 11 سپتامبر آمریکا، وقوع بیماری لکه سفید، بروز طوفان گونو و همچنین ممنوعیت صادرات به اتحادیه اروپا قرار گرفته که در مراحل مختلف رشد آن تاثیر منفی گذارده است.

وی تصریح کرد: براساس این مصوبه مقرر شده صنعت تکثیر و پرورش میگو از محل اعتبارات بنگاه‌های زودبازده اقتصادی مورد مساعدت قرار گرفته و سود و سود دو سال پس از سررسید از محل ردیف اعتباری 5036 که در اختیار وزارت کار و امور اجتماعی است بر اساس تاییدیه وزارت جهاد کشاورزی در اختیار بانک‌ها قرار گیرد و بانک‌ها نیز طبق این مصوبه بدهی‌های گذشته صنعت میگو را تبدیل به بنگاه‌های زودبازده اقتصادی کرده و سود دیرکرد را تا پایان سال 86 و 87 دریافت نکنند و جرایم دیرکرد را ببخشند.

رییس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه با اعمال این مصوبه عملا وضعیت صنعت تکثیر و پرورش میگو در کشور مشخص می‌شود، گفت: وزارت جهاد کشاورزی میزان دقیق بدهی‌های صنعت را از بانک‌های عامل تهیه کرده و در اختیار معاونت توسعه، اشتغال و کارآفرینی وزارت کار و امور اجتماعی قرار گرفته است؛ عملا منتظریم که اعتبار مربوطه توسط وزارت کار و امور اجتماعی به عنوان کمک به صنعت میگو به بانک‌ها اختصاص یابد و بانک‌ها بلافاصله ضمن پرداخت تسهیلات جدید به فعالان این صنعت موجبات حل این مشکل را فراهم کنند.

زارع با بیان اینکه تاخیر در اجرای این مصوبه تولید را زیر سوال می‌برد، گفت: به دلیل اینکه پرورش‌دهندگان قادر به تامین هزینه غذای میگو نیستند کمبود غذا باعث استرس به این موجود و خودخوری در مزارع می‌شود که علیرغم ایجاد فشار مضاعف بر پرورش دهندگان و کاهش ضریب تولید حمایت از بخش تولید و پرورش را با مشکل مواجه می‌کند. درصورتیکه اجرای این مصوبه از سوی معاونت توسعه، اشتغال و کارآفرینی وزارت کار و امور اجتماعی این مشکلات را مرتفع خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در استان خوزستان 500 میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه جهاد کشاورزی این استان در اختیار تعاونی‌ها به منظور تامین غذا قرار گرفته است، تصریح کرد: این میزان کافی نیست ضمن اینکه این مشکل در استان‌های دیگر نیز وجود دارد. از طرف دیگر وثایق پرورش‌دهندگان که در گرو بانک‌هاست برای آنها مشکل ساز شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان راهکار در این زمینه را اجرایی شدن هر چه سریع‌تر این مصوبه دانست و افزود: طبق دستور رییس جمهور باید در اولین فرصت بلافاصله از سوی وزارت کار و امور اجتماعی نسبت به تامین اعتبار این صنعت و رفع مشکلات پرورشی میگو در چهار استان اقدام شود.

8959
 نظر شما راجع به این خبر 

نام فرستنده :
پست الکترونیک : *  
عنوان : *
پیشنهاد :
* : ضروری

 جستجوی پیشرفته

 تازه ترین خبرها 
فروش محصولات شیلات در فروشگاه‌های ایرانیان محدودیتی ندارد
بودجه محققان ما به نسبت جهانی آن اندک است
احیای صنعت میگو سیستان و بلوچستان در گرو اجرای مصوبه هیات دولت در سفر هرمزگان
عضویت ایران در سه اتحادیه بین‌المللی تصویب شد
تولید خاویار و میگو در شمال و جنوب کشورچندین برابر می شود
اجرای طرح ایران کد از سال آینده
از ابتدای سال جاری تاکنون4 هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد معدوم شده است
پاستای سوسک، مارمولک آب‌پز و ملخ برشته در منوی یک رستوران آلمانی!
شیر با ماندگاری بالا مواد افزودنی ندارد
"سه نان " اولین و تنها کارخانه نان صنعتی ایران
اولین راهنمای آرد، نان و صنایع وابسته
سهم صادرات صنایع غذایی از خراسان رضوی شش برابر کشور است
آغاز بسته‌بندی و شناسنامه‌دار کردن کل فرآورده‌های دامی در مراکز بسته‌بندی گوشت
اختصاص‌200 میلیارد ریال برای تجهیز و نوسازی شالیزارهای استان و اختصاص‌5/12 میلیارد ریال جهت تجهیز پژوهشکده شیلات استان
با تبلیغات بیشتر می‌توان مصرف چای سبز را گسترش داد و راه‌اندازی خط تولید برندهای معتبر جلوی واردات قاچاق را می‌گیرد

 آگهی بازرگانی 











صفحه نخست | لیست اخبار | اخبار صنایع غذایی | گزارش و گزارش تصویری | نمایشگاه مجازی | اخبار شرکتهای غذایی بورس | درباره ما  | تماس با ما
کلیه حقوق این سایت متعلق به شبکه خبری صنایع غذایی ایران می باشد.
طراحی سایت، هاست (هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام