شبکه خبری صنایع غذایی ایران شبکه خبری صنایع غذایی ایران
جمعه، ۰۱ آذر ۱۳۸۷ RSS
صفحه نخست ارسال خبر درباره ما تماس با ما English

 بازرگانی 

 

 خانواده صنعت غذا 

نسخه چاپی ارسال خبر به دوستان دریافت فایل خبر

سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
تاریخ: ۱۳۸۷/۰۶/۲۴
ساعت: ۱۶:۱۹
کد خبر: ۹۱۵۴

مدیرکل دامپزشکی خوزستان
73 درصد از بیماری‌های نوپدید، بین انسان و دام مشترک هستند
مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان گفت: به دلیل مشترک بودن بیماری‌ها بین انسان و دام باید در زمینه تحقیقات و کنترل و ریشه‌کنی بیماری‌های "زئونوز" بین پزشکان و دامپزشکان نوعی مسوولیت و همکاری حرفه‌ای ایجاد شود

محمدرضا حزبئی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد: بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را اصطلاحا Zoonosis (بیماری‌های زئونوز) می‌نامند که از جمله بیماری‌ها یا عفونت‌هایی هستند که بین انسان و سایر حیوانات مهره‌دار و بالعکس در شرایط طبیعی منتقل می‌شوند.

وی افزود: بدیهی است که به دلیل مشترک بودن بیماری لازم است در زمینه تحقیقات، کنترل و ریشه‌کنی بیماری‌های زئونوز بین پزشکان و دامپزشکان نوعی مسوولیت و همکاری حرفه‌ای ایجاد شود و به همین منظور در امور مبارزه با بیماری‌های مشترک همکاری سایر ارگان‌های ذی‌ربط بویژه وزارت بهداشت به‌طور جدی باید وجود داشته باشند.

حزبئی اضافه کرد: بیماری‌های مشترک از اهمیت ویژه‌یی برخوردارند؛ زیرا کنترل بیماری‌های مشترک و نقش آن در شکوفایی اقتصادی و توسعه یافتگی جوامع انسانی انکارناپذیر است. بسیاری از حیوانات می‌توانند در چرخه و سیکل ایجاد بیماری‌های مشترک دخالت کنند که از جمله گاو، اسب، سگ، موش و خرگوش را می‌توان نام برد.

وی افزود: بیماری‌های مشترک می‌توانند از طریق تماس، گزش، تنفس و مصرف فرآورده‌های خام دامی آلوده منتقل شوند. برخی از بیماری‌های مشترک مانند آنفلوانزای طیور و دامی و تب، دره یفت(CCHF) تب خونریزی دهنده هموراژیک، هاری، سل و بروسلوز، شاربن (سیاه زخم) و مشمشه در بین دیگر بیماری‌های مشترک از اهمیت به‌سزایی برخوردار هستند.

حزبئی افزود: به‌طور کلی بنابر گزارش سازمان‌ بهداشتی جهانی از میان 1709 عامل شناخته شده بیماری‌زا 832 عامل یعنی 47 درصد از حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شوند همچنین از میان 156 بیماری نوپدید میزان 73 درصد آن از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام هستند.

حزبئی اظهار کرد: به همین منظور در پنج سال گذشته جهت مبارزه با بیماری برسلوز دامی جمعیتی بالغ بر هفت میلیون راس دام بالغ و جوان تحت پوشش مایه کوبی قرار گرفته است.

وی افزود: همچنین جهت ریشه‌کنی سل گاوی بیش از 164 هزار و 836 راس گاو مورد تست توبرکولین قرار گرفته ضمنا بیش از 10 هزار و 479 راس اسب نیز مورد تست مشمشه قرار گرفت.

حزبئی ادامه داد: بدیهی است که جهت شناسایی و کشتار دام‌های راکتور بروسلوز مجموعا 73 هزار و 822 راس گاو و گوسفند مورد خونگیری و آزمایش رزبنگال قرار گرفته که از این تعداد یک درصد از آنها راکتور بروسلوز بوده‌اند همچنین جهت مبارزه با بیماری‌های شاربن 19 میلیون و 552 هزار و 497 راس گاو و گوسفند و بز علیه بیماری مایه‌کوبی (واکسینه) شدند و تعداد 35 هزار و 915 قلاده سگ بر علیه هاری واکسینه شده است.

وی افزود: در راستای تقویت همکاری بین دستگاه‌های اجرایی برای کنترل و مراقبت از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام منشور هماهنگی و تقویت همکاری بین بخشی با اهداف و مبارزه با بیماری‌های مشترک در سطح ملی، استانی و شهرستانی بین معاونت سلامت وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی کشور مورد تفاهم قرار گرفته است.

حزبئی در پایان از تشکیل کمیته استانی با اولویت بیماری‌های مشترک بین انسان و دام خبر داد و افزود: امید است که در سال‌های آینده با تلاش و هماهنگی و همکاری بین بخشی شاهد ریشه‌کنی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در استان و کشور عزیزمان باشیم.

9154
 نظر شما راجع به این خبر 

نام فرستنده :
پست الکترونیک : *  
عنوان : *
پیشنهاد :
* : ضروری

 جستجوی پیشرفته

 تازه ترین خبرها 
فروش محصولات شیلات در فروشگاه‌های ایرانیان محدودیتی ندارد
بودجه محققان ما به نسبت جهانی آن اندک است
احیای صنعت میگو سیستان و بلوچستان در گرو اجرای مصوبه هیات دولت در سفر هرمزگان
عضویت ایران در سه اتحادیه بین‌المللی تصویب شد
تولید خاویار و میگو در شمال و جنوب کشورچندین برابر می شود
اجرای طرح ایران کد از سال آینده
از ابتدای سال جاری تاکنون4 هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد معدوم شده است
پاستای سوسک، مارمولک آب‌پز و ملخ برشته در منوی یک رستوران آلمانی!
شیر با ماندگاری بالا مواد افزودنی ندارد
"سه نان " اولین و تنها کارخانه نان صنعتی ایران
اولین راهنمای آرد، نان و صنایع وابسته
سهم صادرات صنایع غذایی از خراسان رضوی شش برابر کشور است
آغاز بسته‌بندی و شناسنامه‌دار کردن کل فرآورده‌های دامی در مراکز بسته‌بندی گوشت
اختصاص‌200 میلیارد ریال برای تجهیز و نوسازی شالیزارهای استان و اختصاص‌5/12 میلیارد ریال جهت تجهیز پژوهشکده شیلات استان
با تبلیغات بیشتر می‌توان مصرف چای سبز را گسترش داد و راه‌اندازی خط تولید برندهای معتبر جلوی واردات قاچاق را می‌گیرد

 آگهی بازرگانی 











صفحه نخست | لیست اخبار | اخبار صنایع غذایی | گزارش و گزارش تصویری | نمایشگاه مجازی | اخبار شرکتهای غذایی بورس | درباره ما  | تماس با ما
کلیه حقوق این سایت متعلق به شبکه خبری صنایع غذایی ایران می باشد.
طراحی سایت، هاست (هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام