شبکه خبری صنایع غذایی ایران شبکه خبری صنایع غذایی ایران
چهارشنبه، ۱۸ دی ۱۳۸۷ RSS
صفحه نخست ارسال خبر درباره ما تماس با ما English

 بازرگانی 

 

 خانواده صنعت غذا 

نسخه چاپی ارسال خبر به دوستان دریافت فایل خبر

سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
تاریخ: ۱۳۸۷/۰۸/۰۵
ساعت: ۱۴:۰۱
کد خبر: ۹۴۷۳

عضو هیات مدیره اتحادیه پنبه‌کاران کشور
حذف تعرفه واردات پنبه باعث افت شدید قیمت تولید داخل شده است
عضو هیات مدیره اتحادیه پنبه‌کاران کشور اظهار کرد: حذف تعرفه واردات پنبه باعث شده قیمت پنبه کشاورزان به قدری پایین بیاید که هیچ تصفیه‌چی و تاجری جرات نمی‌کند به صورت قطعی پنبه‌کشاوران را خریداری کند

علی مظفری در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ضمن بیان این مطلب پایین بودن قیمت‌های جهانی را نیز از دیگر عوامل به وجود آمدن چنین وضعیتی دانست و گفت: در حال حاضر قیمت‌های جهانی پنبه شدیدا کاهش پیدا کرده است و حذف شدن تعرفه واردات پنبه نیز باعث شده کارخانه‌ها به ارزان‌ترین مواد اولیه دسترسی پیدا کنند،در نتیجه این کارخانه‌ها به واردات پنبه روی آورده‌اند.

وی در پیش‌بینی وضعیت تولید امسال با بیان اینکه در سال جاری بین80 تا 90 هزار تن محلوج پنبه تولید خواهد شد، میزان نیاز به واردات این محصول را حدود 60 هزار تن عنوان کرد و گفت: امسال تاکنون واردات به طور مستمر از کشورهای آسیای میانه ( تاجیکستان، ازبکستان و آذربایجان ) و کشورهای مختلف انجام شده است.

مظفری افزود: وزارت صنایع تعهد کرده بود که پنبه تصفیه شده تولید داخل را کیلویی یک هزار و800 تومان خریداری کند ولی به اذعان برخی مسوولین وزارت جهادکشاوزری، وزارت صنایع به تعهد خود و قولی که به وزارت جهاد کشاورزی داده بود عمل نکرده و در حال حاضر پنبه روی دست‌ کشاورزان باقی مانده است.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر وش پنبه را از کشاورزان کیلویی600 تومان می‌خرند، این قیمت را بسیار کمتر از هزینه های کشاورزان دانست و با بیان اینکه هزینه‌های برداشت با توجه به افزایش نرخ کارگری برای کشاورزی بسیار سنگین است، اضافه کرد: امسال جای این نگرانی است که دولت دوباره مجبور شود خرید تضمینی پنبه را آغاز کند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود اینکه قیمت تخم پنبه از510 تومان در هر کیلو، در حال حاضر به 400 تومان در هر کیلو رسیده، ولی هنوز کارخانه‌های تصفیه‌کننده از آنها خریداری نمی‌کنند.

مظفری تنظیم مجدد تعرفه برای واردات را تنها راه برون رفت از مشکلات فعلی تولید‌کنندگان دانست و با تاکید بر اینکه نباید صفر شدن تعرفه واردات پنبه در زمان برداشت محصول انجام می شد، ادامه داد:این اقدام در زمان برداشت محصول بزرگترین اشتباهی بود که انجام شد چرا که با صفرشدن تعرفه واردات پنبه به طور حتم تولید‌کنندگان بخش ضربه خواهند خورد و اگر روند فعلی ادامه پیدا کند سال آینده کشاورزان برای کشت این محصول انگیزه‌ای نخواهند داشت و سطح کشت این محصول نیز پایین خواهد آمد.

عضو هیات مدیره اتحادیه پنبه‌کاران کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه پنبه به عنوان یک محصول استراتژیک که اشتغال فراوانی در بخش کشاورزی ایجاد می‌کند از ارزش بالایی برخوردار است، بنابراین باید از توجه بیشتری نیز برخوردار شود و تصمیماتی که در این رابطه گرفته می‌شود باید سنجیده‌تر باشد.

وی ادامه داد: با صفرکردن تعرفه واردات پنبه، چنان ضربه مهلکی به این محصول وارد خواهد شد که هرگونه یارانه‌ای که در آینده از سوی دولت پرداخت شود دیر و زمان‌بر خواهد بود، به همین دلیل باید خیلی سریع این تعرفه‌ها دوباره اعمال شود تا قیمت‌های داخل به حد تعادل خود برسد.

9473
 نظر شما راجع به این خبر 

نام فرستنده :
پست الکترونیک : *  
عنوان : *
پیشنهاد :
* : ضروری

 جستجوی پیشرفته

 تازه ترین خبرها 
سال آینده عمده مصرف تخم‌مرغ بسته‌بندی شده عرضه می‌شود و امیدواریم درافق1404 فرآورده‌های خام دامی بسته‌بندی شده و کددار عرضه شوند
فقط زنبورها می‌توانند زیبایی واقعی گل‌ها را ببینند!
تشدید نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه فراورده های خام دامی در شهرستان بناب
اصلاحیه خبر " جمع آوری آبلیمو و همبرگرهای غیر استاندارد"
روغن دانه انگور خاصیت ضد سرطانی قوی دارد
ورود استاندارد به حوزه کشاورزی یک اولویت است
انواع کیک و کلوچه و اسنک با برند " دلبر "
مراسم 30 سالگی میعاد بهانه‏ایی برای ارتباط بیشتر با مشتریان
اعلام آمادگی برای نظارت بهداشتی و شرعی کشتار دام های قربانی در ایام محرم
قیمت برخی از محصولات لبنی کاهش یافت
محرم امسال با کاهش قیمت‌ها همراه شد
قیمت پایین گوشت دام زنده، مشکل عمده دامداری‏ها
سال آینده عمده مصرف تخم‌مرغ بسته‌بندی شده عرضه می‌شود
برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی استفاده کنید
مقایسه 9 رقم جدید ذرت برای اولین بار در کشور انجام شد

 آگهی بازرگانی 











صفحه نخست | لیست اخبار | اخبار صنایع غذایی | گزارش و گزارش تصویری | نمایشگاه مجازی | اخبار شرکتهای غذایی بورس | درباره ما  | تماس با ما
کلیه حقوق این سایت متعلق به شبکه خبری صنایع غذایی ایران می باشد.
طراحی سایت، هاست (هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام